BiH
51

Mostarski aerodrom zbog pape Franje bilježi blagi rast prometa

Piše: I. P.
Dolazak pape Franje u Sarajevo postići će efekt i na druge gradove u Bosni i Hercegovini, a među njima je svakako i Mostar

Prvenstveno se misli na mostarski aerodrom koji ovih dana bilježi porast letova i čarter letova, a time i broja putnika koji žele doći u Sarajevo 6. juna.

"Aktuelno je povećanje broja putnika, pogotovo u odnosu na prošlu godinu, gdje bilježimo porast od blizu 20 posto kada je u pitanju maj. Naravno, nešto više prometa očekuje se prije dolaska pape Franje“, rekao je za Klix.ba predstavnik Međunarodnog aerodroma Mostar Marko Đuzel.

On je podsjetio da se posao mostarskog aerodroma ionako zasniva na vjerskom turizmu, odnosno prevozu putnika koji žele doći do Međugorja.

"Naš se čitav posao zasniva na turizmu usmjerenom ka Međugorju osim Geteborga koji je pokrenut ove godine. Većina letova vezana je za Italiju – Nauplj, Bari i Rim, a imamo i čarter letove širom Italije. Od ove godine imamo i letove iz Bejruta tako da ovih dana biljezimo rast od deset posto u odnosu na pocetak juna 2014. godine“, zaključio je Đuzel.