Predstavnik AIESEC-a BiH
65

FOTO / Mostarac Marko Džidić na Samitu globalnih lidera u Srbiji

Klix.ba
Ovih dana se u Srbiji održava najveći sastanak predsjednika iz preko 113 AIESEC zemalja, IPM (International Presidents Meeting) u sklopu konferencije pod nazivom Global Leaders Summit. Bosna i Hercegovina već duži niz godina sa ponosom šalje svoje predstavnike na ovu konferenciju.

Ono što je specifično za ovu godinu jeste činjenica da je naš predstavnik Marko Džidić prvi Mostarac izabran na poziciju predsjednika ove organizacije.

Ova i slične konferencije pružaju priliku mladim ljudima da steknu nova znanja, upoznaju različite ljude iz svih krajeva svijeta i unaprijede sebe i svoje vještine.

Marko je podijelio svoje viđenje ove konferencije i cjelokupnog iskustva:

"Predstavljati AIESEC Bosne i Hercegovine na ovakvom događaju za mene je prvenstveno velika čast. Dijeliti zajedno životni prostor, brige, misli i ideje sa mladima iz 113 zemalja za nešto manje od dvije sedmice je neopisivo i neprocjenjivo životno iskustvo. U tom trenutku za vas se čitav svijet smanji na veličinu jednog hotela. Kroz takvo iskustvo shvatite da naši vršnjaci iz Švedske, Njemačke, Gane, Tajvana ili Meksika dijele slične misli i slične ideje koje nas povezuju. Iznimno je zadovoljstvo sudjelovati u diskusijama s tim liderima, te predstavljati svoju zemlju i prenositi najljepša iskustva iz nje. Možda najvažnija stvar koju sam stekao na ovoj konferenciji jeste uvjerenje da postoje stvari koje radimo bolje i od onih najboljih. To je poruka koju želim prenijeti svojim članovima i svim mladima u našoj zemlji. Potrudit ću se da u sljedećih godinu dana implementiram stečena znanja i nove ideje te da kroz AIESEC programe našim studentima pružimo slična iskustva koja će u konačnici doprinijeti napretku i našeg društva", rekao je Džidić.