Porezna uprava FBiH
0

Mostar: Uništavanje sedam aparata za igre na sreću

FENA
Porezna uprava FBiH - Kantonalni porezni ured Mostar danas će uništiti sedam aparata za priređivanje igara na sreću ( pet poker aparata i dvije slot mašine) koje su inspektori Porezne uprave FBiH u okviru kontrole zakonitosti priređivanja igara na sreću zapečatili u ugostiteljskim objektima u vlasništvu Ljube Menala i Adema Macića.

Uništavanje aparata izvršit će se na deponiji JP “Uborak” u Mostaru, a mjeru izuzimanja i uništenja aparata donio je Općinski sud u Mostaru, stoji u saopćenju Porezne uprave FBiH.

Presude su, kako se navodi, donesene na osnovu obavijesti Porezne uprave FBiH o postojanju osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem iz člana 364. Krivičnog zakona FBiH.

Do sada su Poreznu upravu o izrečenim mjerama oduzimanja aparata zbog nezakonitog priređivanja igara na sreću, obavijestili nadležni sudovi u Livnu, Mostaru, Bihaću, Sanskom Mostu, Tuzli i Kalesiji.

Porezna uprava FBiH također ističe da očekuje da će u narednom periodu od nadležnih sudova dobijati presude o izrečenim mjerama sigurnosti - oduzimanja i uništavanja predmeta, odnosno aparata koji su zapečaćeni u toku izvršenih kontrola.