BiH
57

Mostar: Uhvaćeni lopovi koji su krali ulazna vrata na stambenim zgradama

Piše: Ž. M.
Foto: Z. M./Klix.ba
Foto: Z. M./Klix.ba
U Mostaru je u proteklo vrijeme bila zabilježena krađa poklopaca sa kanalizacijskih odvoda, skidanje različitih vrsta metala sa devastiranih objekata, bušenje guma iz obijesti, krađa pa paljenje automobila iz obijesti, a ovih dana na red su došla i ulazna vrata na stambenim objektima. Za Klix.ba je potvrđeno da su uhapšeni počinioci ovog posljednjeg krivičnog djela.
Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Klix.ba

Prvi put ovakva vrsta krađe desila se prije par mjeseci u Ulici Hrvatske Mladeži na broju 8 kada je zabilježena krađa ulaznih vrata u stambenu zgradu. Tada je ukradeno jedno krilo vrata.

U noći sa ponedjeljka na utorak zabilježena je nova krađa ulaznih vrata u zgradu u Ulici kraljice Katarine na broju 10, gdje su počinitelji odnijeli kompletna ulazna vrata sa hidrauličnim nosačem, a odstranjene su i žice od interfona.

Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Klix.ba

Također istu noć došlo je do još jedne krađe ulaznih vrata na stambenoj zgradu u ulici fra Ambre Militeća u blizini Franjevačke crkve gdje su sa jednoga od ulaza u tu stambenu zgradu otuđena također ulazna vrata.

Iz MUP-a HNK za Klix.ba je potvrđeno kako su zbog otuđenja ulaznih vrata na spomenutim zgradama privedene dvije osobe. "Izvršena je kriminalistička obrada nad dvije osobe koje su priznale izvršenje ovoga kaznenog dijela i one su lišene slobode, a također su i od ranije poznate policiji po konzumaciji narkotika i vršenju različitih krivičnih djela", potvrđeno je za Klix.ba iz MUP-a HNK.