BiH
0

Mostar: U povodu dana sjećanja na žrtvu Vukovara, u Vukovarskoj ulici paljenje svijeća

FENA
U povodu 18. oktobra Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine i 21. godišnjice stradanja toga grada ,članovi Izvršnog odbora Temeljnog ogranka (TO) Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Zgoni Mostar u Vukovarskoj ulici u Mostaru večeras će u 18 sati organizirati paljenje svijeća.

Po riječima predsjednika TO HDZ BiH Zgoni Borisa Bošnjaka, i ove godine na simboličan način svim učesnicima odbrane Vukovara (RH) -Grada simbola hrvatske slobode paljenjem svijeća odat će se počast i u gradu na Neretvi u mostarskoj ulici koja nosi naziv Vukovarska.

Tim povodom Bošnjak je uputio poziv svim članovima i simpatizerima HDZ BiH, građanima Gradskog područja Zgoni i građanima Mostara da sudjeluju u obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, zapale svijeću i pomole se za sve one koji su položili svoje živote na oltar Domovine.

Inače, Sabor Republike Hrvatske donio je 1999. odluku o proglašenju 18. novembra Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., kada je nakon gotovo tromjesečnog otpora slomljena obrana toga grada. Taj spomendan se ove godine obilježava u RH pod geslom "Vukovaru - ime sveto".