BiH
0

Mostar: Oko 70 građana protestovalo na Španskom trgu

FENA
Oko 70 okupljenih građana i danas je na Španskom trgu u Mostaru iskazalo nezadovoljstvo socijalnim i ekonomskim stanjem.

Tokom protesta, jedan od članova Plenuma građana i građanki Mostara kazao je kako su u petak, 28. marta u Mostaru imali sastanak s visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inzkom, "koji je izrazio svoju zabrinutost zbog ponašanja policije prema demonstrantima, te obećao kako će uskoro ponovno doći u Mostar i održati sastanak s predstavnicima Plenuma".

Deponstranti su danas ponovno zatražili ostavke svih razina vlasti, kazavši kako u Bosni i Hercegovini nema oporbe, nego da svi rade zajedno kako bi što duže zadržali svoje pozicije.

Poručili su kako se Plenum neće priključiti niti jednoj stranci i da neće "podleći" bilo kakvim pritiscima te su pozvali mlade da za predstojeće izbore formiraju svoju stanku i "povedu ovaj narod barem jedan korak naprijed".

Također, pozdravili su odluku Sindikata MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, koji su najavali da će, ukoliko kantonalni budžet ne bude usvojen do 7. aprila, stupiti u štrajk.

Protesti se nastavljaju sutra, na Španskom trgu u 17 sati.