BiH
0

Mostar: Obavljena zajednička dženaza za 12 pripadnika Armije RBiH

FENA
Foto: FTV
Foto: FTV
Na Trgu Musala u Mostaru danas je obavljena zajednička dženaza za 12 pripadnika Armije RBiH koji su stradali 1993. godine, a njihova tijela su ekshumirana tijekom svibnja prošle godine iz masovne grobnice Rimski bunar u Gorancima.

Tom prigodom nazočnima se u ime Organizacijskog odbora obratio ratni zapovjednik 4. korpusa Armije RBiH Esad Humo, koji je kazao kako se danas Mostar oprašta od žrtava, heroja koji su stradali prije 15 godina u tom gradu.

"Danas je dan u Mostaru pun tuge i boli, dan kada je teško govoriti ali i dan kada svakako ne smijemo šutjeti jer šutjeli smo previše dugo", kazao je Humo.

Humao je dodao kako je današnja zajednička dženaza poruka onima koji zauzimaju značajna mjesta u vlasti, a čine, kako je kazao malo ili ništa, da zločini i zločinci moraju biti kažnjeni.

"Zahvaljujući ovakvima, patriotima, naša država je danas na sigurnom putu prema Europskoj uniji prema NATO-u, probija se kroz sve teškoće, sve nesporazume i sve okolnosti koje nam ponekad ne idu na ruku, prema boljem životu, prema prosperitetu i posebno prema onima zbog kojih su se borili, a to su generacije koje dolaze iza nas", kazao je u svome govoru predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić.

Također, Silajdžić je istaknuo kako je obveza građana BiH da borbu za svoju državu nastave na drugi način, te kako će država BiH biti bolja i sigurnija za nadolazeće generacije.

Dženazu-namaz danas je predvodio reis-ul-ulema Mustava ef. Cerić.