BiH
0

Mostar: Ništa od najavljenog sastanka HDZ-a BiH i HDZ-a 1990

FENA
Iako je predsjednik hercegovačko-neretvanskog Županijskog odbora HDZ-a BiH Rade Bošnjak za srijedu najavio sastanak s predstavnicima HDZ-a 1990 na kojem bi se razgovaralo o uspostavi vlasti u HNŽ-u do tog sastanka nije došlo.

Nakon jučerašnjeg zajedničkog sastanka stranaka koje imaju svoje zastupnike u Skupštini HNŽ-a, Bošnjak je izjavio da će se u srijedu sastati s predstavnicima Županijskog odbora HDZ-a 1990, no kako Fena doznaje od Josipa Merdže, pregovarača HDZ-a 1990, do spomenutog sastanka nije došlo jer sastanak, zapravo, nije niti bio dogovoren.

Predstavnici županijskih odbora četiri najjače stranke: SDA, Stranke za BiH te dva HDZ-a za pregovarački će stol sjesti ponovno u četvrtak.

Na dosadašnjim brojnim pregovorima oko uspostave vlasti u HNŽ-u značajniji pomak nije postignut. Više od tri mjeseca nakon izbora nije izabrano rukovodstvo županijske Skupštine, niti se zna tko će uopće ući u novu županijsku Vladu.

Do sada je tek dogovoreno da se sljedećeg tjedna održi sjednica županijske Skupštine na kojoj bi se trebao usvojiti odluka o privremenom financiranju.

Podsjećamo, u novom sazivu Skupštine HNŽ-a sjedi po sedam zastupnika HDZ-a BiH i HDZ 1990, šest SDA, pet Stranke za BiH, po dva HSP-a BiH (Đapić-dr. Jurišić) i SDP-a te jedan zastupnik Bosanskohercegovačka patriotska stranka.