Pokret DOSTA!
0

Mostar: Gradonačelnik ili protesti!

Sarajevo-x.com
Foto: RTV Mostar
Foto: RTV Mostar
Nakon što je pet puta prekinuta sjednica Gradskog vijeća na kojoj je Mostar konačno trebao dobiti gradonačelnika, reagovali su iz pokreta DOSTA! najavljujući proteste ukoliko sljedeća sjednica ne donese željene rezultate.

"Bahati vijećnici još jednom su nonšalantno nastavili agoniju beskonačnog produžavanja sjednice Vijeća, započete još u novembru", stoji u njihovom saopštenju u kojem se dalje navodi:

"Gradsko Vijeće nas drži kao taoce, blokirajući formiranje gradske uprave, usvajanje budžeta i normalan rad institucija. Umjesto odluka, za čije su donošenje plaćeni našim novcem, od gradskih vijećnika smo u posljednja četiri mjeseca dobijali samo besmislice o "nejasnoćama" i "nesporazumima" oko izglasavanja gradonačelnika. Time su pokazali da su nesposobni obavljati funkcije na koje su izabrani, te da im je dobrobit građana i građanki posljednja stvar na pameti", smatraju iz ovog bh. pokreta i poručuju da je "strpljenje građana/ki Mostara na izmaku i da se ovako bezobzirno i neodgovorno ponašanje više ne može i neće tolerisati."

Pokret zahtijeva od gradskih vijećnika da na sljedećoj sjednici konačno urade ono za šta su plaćeni, a ako to nisu u stanju, da se povuku sa mjesta na koja su, očito, pogrešno izabrani.

"Ukoliko se i na narednoj sjednici Vijeća nastavi ova farsa od gradske politike, pozivamo građane i građanke Mostara da reaguju i spriječe dalje zlostavljanje čitavog grada od strane onih koji bi trebalo da ga vode i za njega rade", stoji u saopštenju.