BiH
0

Mostar: Djeca s posebnim potrebama obradovana računarima

Klix.ba
U Centru za djecu i omladinu s posebnim potrebama "Los Rosales" u Mostaru danas je upriličena primopredaja računara za potrebe djece i mladih ovog centra.

Računarsku opremu, koja će se koristiti u kabinetima i učionicama Centra, donirali su prijatelji Mostara iz Švedske: općina Enköping i Martin Ancons, predsjednik Privredne komore Švedske za jugoistočnu Evropu, kao njihovi partneri iz Mostara: SVENOR – prijatelji Švedske i Norveške, Privredna komora Mostar, te dvije članice Komore: Lasta travel d.o.o. Mostar i Unis Telekomunikacije d.d. Mostar.

Djeca i mladi iz Centra ''Los Rosales'' pritom su izveli prigodan kulturno-zabavni program, zahvalivši se na računarima i dolasku gostiju u njihov centar.

Kako je istaknula direktorica centra Aida Milavić, ukupno je Centru donirano 16 kompleta računara, čime je opremljen jedan informatički kabinet, dok su preostali računari instalirani u učionicama i drugim prostorima u kojima djeca i mladi iz ovog centra borave, uče i zabavljaju se.

Predstavnici Komore i SVENOR-a su obećali da će i dalje u svojim aktivnostima nastojati da se animira što veći broj ljudi koji Centru na bilo koji način mogu pomoći.