Fotografija Safeta Hadžimusića
0

Most "Požuri polako" u online izdanju Voguea

Klix.ba
Fotografija mosta "Požuri polako" ispred Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu koji je otvoren 22. augusta, objavljena je u prestižnom magazinu Vogue, odnosno na portfoliju fotografa Safeta Hadžimusića.

Autor je Safet Hadžimusić, mladi fotograf iz Sarajeva koji se, kako kaže, fotografijom počeo baviti 2008. godine iz hobija, radoznalosti i ljubavi.

"Taj hobi je vrlo brzo prerastao u ozbiljan profesionalni poduhvat", kaže Safet.

Ovaj mladi inžinjer radiologije je ubrzo počeo da fotografiju smatra svojom drugom profesijom koja mu je donijela mnogo uspjeha. Njegov rad su prepoznali mnogi uvaženi profesionalci i autoriteti iz svijeta fotografije. Njegove fotografije brzo postaju prepoznatljive i jako cijenjene u svijetu modne i komercijalne fotografije.

"To nisu samo zabilježeni djelići sekunde nečijeg života, prirodnog procesa, to su cijele priče ispričane kroz uspomenu koja ostaje da živi i nakon doživljenog", pojašnjava Hadžimusić.

Impozantnu građevinu projektovali su mladi umjetnici Akademije likovnih umjetnosti Amila Hrustić, Bojan Kanlić i Adnan Alagić, a zahvaljujući finansijskim sredstvima Općine Centar, Sarajevo je dobilo još jednu predivnu građevinu kojoj će se diviti ne samo građani, nego i svi oni koji posjete naš glavni grad.