BiH
11

Moore: Samo pametni, energični i predani načelnici dovode do prosperiteta

Klix.ba
Jonathan Moore
Jonathan Moore
Ambasador Jonathan Moore, šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, uoči lokalnih izbora u našoj zemlji pozvao je sve građane sa pravom glasa da ostvare svoje demokratsko pravo i dužnost i glasaju na lokalnim izborima 2. oktobra.

"Načelnici i gradonačelnici, te članovi općinskih i gradskih vijeća i skupština imaju veoma važne odgovornosti. Širom BiH smo imali priliku vidjeti kako pametni, energični i predani lokalni dužnosnici dovode do pozitivnih promjena i prosperiteta za sve. Oni svakodnevno žive i rade sa svojim sugrađanima i bave se praktičnim problemima i izazovima. Birači bi trebalo da izaberu kandidate koji su najsposobniji da u svoj rad unesu vrijednosti, interese i potrebe svojih gradova i opština", poručuje Moore.

U skladu sa svojim mandatom, Misija OSCE-a će, kako je najavio, pratiti situaciju u cijeloj zemlji.

"Građani koji imaju primjedbe na provođenje izbora bi trebalo da se obrate Centralnoj izbornoj komisiji, opštinskim/gradskim izbornim komisijama, te Apelacionom odjeljenju Suda BiH. Građani se također mogu obratiti i organizacijama poput Koalicije 'Pod lupom', koja na ovim izborima okuplja 3.000 nezavisnih posmatrača, te pozivaju sve na korektnu saradnju sa njima", kazao je Moore.