BiH
5

Moon: Politički lideri stavljaju svoje interese ispred interesa građana

FENA
Patrick Moon
Patrick Moon
Američki ambasador u BiH Patrick Moon izjavio je danas u Mostaru kako dijeli razočaranje svojih kolega iz evropske delegacije zbog nepostojanja dogovora oko implementacije presude Sejdić-Finci te da mu se čini da su vodeći politički lideri u BiH stavili svoje interese ispred interesa građana ove zemlje.

Moon je dodao kako je istinski razočaran što bh. lideri nisu smatrali dovoljno prioritetnim pronalaženje rješenja za provođenje presude te da BiH neće moći postizati ekonomski, politički, demokratski i svaki drugi napredak dok ne postigne napredak ka članstvu EU.

Po njegovim riječima, razočaranje je još veće jer se činilo da su čelnici vodećih političkih stranaka u BiH, nakon posljednjih razgovora u Briselu, našli put do rješenja.

Moon je ponovno pozvao političke lidere da krenu razmišljati o interesima građana ove zemlje kojima su potrebna nova radna mjesta, obrazovni sustav i demokracija te bolja budućnosti za sve.

Njima ne bi trebao postojati veći prioritet od toga da ova zemlja postiže napredak ka potpunoj integraciji u članstvo EU i NATO savez. Svaki politički lider koji to ne shvaća za ozbiljno je neodgovoran i ne služi na najbolji način interesima građana ove zemlje, naglasio je Moon.

Na kraju je ponovio kako se istinski divi kolegama iz europske delegaciji koji su poduzimali iznimne napore i marljivo radili da pomognu da se dođe do rješenja u presudi Sejdić-Finci.