BiH
0

Molitveni susret u sabornoj crkvi u Sarajevu

FENA
Zadnjeg dana Molitvene osmine za jedinstvo kršćana u pravoslavnoj sabornoj crkvi u Sarajevu 25. januara organizirat će se molitveni susret – jektenija na kojoj će sudjelovati mitropolit dabrobosanski gospodin Nikolaj, a prigodnu propovijed uputit će nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

Prvog dana Molitvene osmine održano je Bogoslužje riječi u sarajevskoj katedrali Srca Isusova koju su ispunili katolički i pravoslavni vjernici na čelu s kardinalom Puljićem i mitropolitom Nikolajem uz sudjelovanje apostolskog nuncija u BiH nadbiskupa Alessandra D'Errica i pomoćnog biskupa mons. Pere Sudara, brojnih svećenika, redovnika i redovnica. U nedjelju, 20. januara održan je u katedrali koncert kršćana Sarajeva.

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana ove godine obilježava stotu obljetnicu, a riječ je o inicijativi koju je pokrenuo član Episkopalne crkve u Americi, pastor Paul Wattson, a kasnije mu se pridružio Paul Coutourier.

Prvi put je slavljenja u New Yorku od 18. do 25. januara 1908. godine. Geslo za ovogodišnji molitveni tjedan uzeto je iz poslanice svetoga Pavla Solunjanima „Bez prestanka molite!“.