BiH
0

Mojmilo Residence – cijene stanova od 1.000 do 1.300 eura po m2

Sarajevo-x.com
Sarajevo postaje sve veće gradilište. Uz nekoliko postojećih poslovnih objekata koji su u izgradnji, na južnoj padini brda Mojmilo uz Lukavičku cestu, u martu su počeli radovi na izgradnji novog stambenog naselja Mojmilo Residence. Završetak oko 100 novih stambenih jedinica, garaža i dodatnih sadržaja očekuje se 2009. godine.

[SLIKA]1[/SLIKA]Kako stoji na zvaničnoj web stranici rezidencijalnog stambenog naselja Mojmilio www.mojmilo.co.ba, naselje je osmišljeno kao kompleks više manjih pojedinačnih objekata zbog padinske lokacije na kojoj se naselje gradi.

Planirano naselje imat će oko 100 stambenih jedinica raspoređenih u osam objekata u tri niza. U svakom od objekata nalazi se između 10 i 15 stanova, veličine od 50 do 120m2, odnosno stanovi su dvosobni, trosobni i četverosobni, a protežu se kroz dvije etaže.

[SLIKA]2[/SLIKA]Svaki stan, zavisno od dispozicije, ima terasu, balkon ili lođu, a stanovi u prizemlju posjeduju vlastiti vrt. Radi bolje iskorištenosti slobodnih površina saobraćaj je sveden na minimum i ograničen unutar naselja samo na prilazni put. U suterenskoj etaži locirana je podzemna garaža sa oko 100 parking mjesta, koja je stepeništem i liftovima povezana sa stambenim jedinicama.

[SLIKA]3[/SLIKA]Cijene stanova zavise od spratnosti i nivoa opremljenosti svake pojedine stambene jedinice i kreću se od 1.000 do 1.300 eura po m2. U ovu cijenu nije uključen PDV u iznosu od 17 %. Način plaćanja je gotovinski, u toku izgradnje ili kredit kod partnerske banke investitora. Bitno je naglasiti da podzemno garažno mjesto ne ulazi u cijenu stana i doplaćuje se posebno. Cijena garaže je 9.000 EUR + PDV.

Investitor, austrijska kompanija Vasko - Partner iz Beča, u okviru ovog stambenog naselja planirao je izgradnja parka, bazena i igrališta.