Tadić se sastao s Caseyem
0

Moguće usvajanje zakona o popisu stanovništva 14. 9.

FENA
Zakon o popisu stanovništva mogao bi biti usvojen na narednoj sjednici Doma naroda, ukoliko se ispoštuje politički dogovor i nakon 14. septembra mogli bismo imati riješeno jedno od ključnih pitanja, istaknuo je danas predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Ognjen Tadić tokom susreta s novoimenovanim ambasadorom Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Nigelom Caseyem.

Razgovarajući o aktivnostima Doma naroda, predsjedavajući Tadić naglasio je da će ovaj dom učiniti dodatne napore u ispunjavanju obaveza ka evropskim integracijama.

"Međutim, paralelno s ispunjavanjem evropskog cilja političke elite trebaju se fokusirati i na životna pitanja, kao što su zapošljavanje i borba protiv korupcije", dodao je Tadić.

Po riječima ambasadora Caseya neophodno je da se sva politička pažnja usmjeri na evropske integracije, jer Bosna i Hercegovina mora biti dio evropskog procesa u regionu da se ne bi desilo da njeni građani budu okruženi granicama Evropske unije.

"Evropskoj uniji ne smeta što će BiH po svojoj strukturi biti najkomplikovanija članica EU, važno je započeti s pozitivnim pričama i konkretnim koracima, a Velika Britanija će nastaviti pružati snažnu podršku na tom putu", rekao je ambasador Velike Britanije Nigel Casey, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.