Obradovali 180 djece
0

Modriča: Predstavnici Rafinerije ulja donirali sportsku opremu dječijem klubu

SRNA
Klub "MD klinci"
Klub "MD klinci"
Predstavnici Rafinerije ulja Modriča uručili su sportsku opremu članovima modričkog Kluba "MD klinci", koji okuplja djecu uzrasta od sedam do 12 godina.

Prema ugovoru o sponzorstvu, Rafinerija ulja Modriča će u narednom periodu finansijski i donacijama u sportskoj opremi pomoći rad ovog kluba koji okuplja oko 180 djece.

"Cilj Kluba i generalnog sponzora je podsticaj djece mlađeg školskog uzrasta na sportske aktivnosti", rekao je Srni glavni trener Kluba "MD klinci" Goran Tadić.

Tadić je dodao da su djeca uzrasta od sedam do 12 godina najosjetljivija i, ukoliko se pravilno ne bave fizičkim aktivnostima, lako mogu da deformišu tijelo.

On je rekao da je cilj da se uključi što veći broj djece sa kojima u ovom klubu od njegovog osnivanja 2010. godine rade četiri profesora fizičkog vaspitanja.

"Rafinerija ulja Modriča je ranije sponzorisala rad klubova koji okupljaju kadete i seniore. Ovaj put smo se opredjelili da sponzorišemo rad djece najmlađih uzrasta koju okuplja Klub MD klinci", rekao je rukovodilac u Rafineriji Boro Rakić.

U okviru sinoćnje manifestacije, koja je održana u sali Osnovne škole "Sutjeska", pod nazivom "Stvorimo zdrave navike", više od 150 djece je radilo vježbe.