Bhcrafts
0

Modna revija i humanitarna aukcija

FENA
Bhcrafts organizira pres-konferenciju u petak, 7. novembra u 14 sati u Bošnjačkom Institutu u Sarajevu, na kojoj će najaviti devetu po redu modnu reviju novih kolekcija svojih proizvoda i humanitarnu aukciju, saopćeno je iz nevladine organizacije "Bosanske rukotvorine".

Na pres-konferenciji će govoriti i članovi Uprave Lejla Radončić, Mayelis de Rudder Tanović i Amina Džuvić - Rizvanbegović, koji će dati više informacija o reviji i aukciji, njegovim ciljevima, o javnim ličnostima koje će se pojaviti u ulozi voditelja i modela i predstavit će vam prodajnu izložbu umjetničkih i zanatskih radova u prostoru hamama Bošnjačkog Instituta.

Konferenciji će prisustvovati i Admir Lješčanin, direktor centra "Duga", kojem je namijenjen novac od prodaje slika.

Nevladina organizacija "Bosanske rukotvorine" okuplja više od pet stotina žena iz oba bh. entiteta koje više od deset godina veoma uspješno, izrađuju odjevne i ukrasne predmete tradicionalnim tehnikama pletenja, heklanja i tkanja, tehnikama koje su bosanske rukotvorine učinile prepoznatiljivim i cijenjenim u cijelom svijetu.

O kvalitetu i prepoznatljivosti bosanskih rukotvorina govori podrška velikih bh. kompanija: Bosnalijek, Pliva, UMEL Dalekovodmontaža, Raiffeisen Bank, Raiffeisen Osiguranje, Hidria, Flash Production i mnogi drugi, koji redovno kupuju poklone "Bosanskih rukotvorina" za svoje poslovne partnere.

Nadamo se da će i bh. ambasadori i državne delegacije slijediti njihov primjer i poklanjajući ove unikatne poklone svojim saradnicima i partnerima u inostranstvu, predstavljati BiH kao modernu državu koja njeguje svoju tradiciju, navodi se u saopćenju.