"Zlatni" studenti UNSA
0

Mladost, pamet i ljepota

Sarajevo-x.com
Najuspješniji studenti Uuverziteta u Sarajevu (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
U Rektoratu Univerziteta u Sarajevu uoči subotnje promocije diplomanata i magistranata fakulteta i akademija predstavljeni su studenti i studentice sa najboljim uspjehom - dobitnici Zlatne značke Univerziteta u Sarajevu.

Kako je na pres-konferenciji kazao prof. dr. Faruk Čaklovica, rektor Univerziteta u Sarajevu, u subotu će biti promovirano 5.965 diplomanata i magistranata, te je izrazio zadovoljstvo činjenicom da se za predstavljanje najboljih studenata interesirao veliki broj medija čiji su predstavnici bili prisutni.

"To je dokaz da u našoj zemlji raste interes za obrazovanim ljudima i da se znanje počinje više vrednovati. Najbolji studenti fakulteta, koji su ovdje prisutni, ponos su našeg univerziteta od čijeg menadžmenta imaju punu podršku, a vjerujem da će je dobiti i kada potraže zaposlenje", kazao je prof. dr. Čaklovica.

Kako je kazao jedan od "najboljih među najboljim", Irfan Glogić, koji je Prirodno-matematički fakultet završio sa prosječnom ocjenom 10,00, sretan je postignutim uspjehom i siguran da mu uz takav prosjek neće biti problem naći posao, iako kaže kako o tome još ne razmišlja jer namjerava nastaviti školovanje, za šta će mu trebati još najmanje pet godina.

Iz izjava koje su dali novinarima drugi studenti i studentice, moglo se vidjeti da su zadovoljni pruženom podrškom i pažnjom koju su dobili. Većina ih namjerava nastaviti daljnje školovanje, dok oni koji će se odlučiti da traže posao ne sumnjaju da za mlade i uspješne ima mjesta.

Svečana promocija diplomanata i magistranata fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu, koja se organizira šesti put u historiji Univerziteta, bit će održana u subotu 6. novembra 2010. godine u Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch” u 11.00 sati.

Zlatnu značku Univerziteta u Sarajevu dobili su: Amra Džaferović (10) sa Mašinskog fakulteta, Irfan Glogić (10) i Alem Memić (10) sa Prirodno-matematičkog fakulteta, Hajrunisa Omanić (9,97) sa Medicinskog fakulteta, Mediha Zukić sa Elektrotehničkog fakulteta, Fadilj Maljoki (9,96 sa Fakulteta islamskih nauka, Amila Handžić (9,91) sa Akademije likovnih umjetnosti, Asaf Alibegović sa Fakulteta političkih nauka, Sanja Salčić (9,73) sa Pravnog fakulteta, Tea Mioković (9,71) sa Ekonomskog fakulteta, Adna Lojo (9,70) sa Filozofskog fakulteta, Sabrina Smaka (9,70) sa Muzičke akademije, Emina Hajdo (9,37) sa Građevinskog fakulteta, Ajla Spahić (9,32) sa Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta, Dijana Smajić (9,29) sa Pedagoškog fakulteta, Lejla Krkalić (9,26) sa Veterinarskog fakulteta, Nera Kurtović (9,19) sa Farmaceutskog fakulteta, Mubina Omerović (9,18) sa Stomatološkog fakulteta, Alma Terzić (9,17) sa Akademije scenskih umjetnosti, Jelena Topalović (9,16) sa Šumarskog fakulteta, Šemso Ormanović sa Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja, Amela Gušić (8,94) sa Arhitektonskog fakulteta, Edita Rizvić (8,84) sa Fakulteta zdravstvenih nauka, Sabina Berbić (8,48) sa Fakulteta za saobraćaj i komunikacije i Deni Omerović (8,38) sa Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije.