Majke Srebrenice i Žepe
0

Mladićeva posjeta kćerkinom grobu još jedan udarac na pravdu

FENA
Majke enklave Srebrenica i Žepa smatraju da je dozvolom da Ratko Mladić posjeti kćerkin grob nanesen novi u nizu udaraca na pravdu jer je Mladić uz Radovana Karadžića najodgovorniji za smrt njihove djece.

Dozvolu da optuženi posjeti kćerkin grob one stoga doživljavaju kao svoj novi bol.

"Godine 1995. rastrgao nam je srca kada je sa svojim vojnicima kukavički iz ruku nam otimao djecu, a danas kao da nam s podsmijehom poručuje kako on zna gdje je grob njegove kćerke dok mi samo možemo slutiti i nadati se gdje su kosti naše djece", citat je iz saopoćenja Udruženja Pokret Majke Srebrenice i Žepe.

"Iskreno se nadamo da krvolok naše djece nikada više neće biti blizu groba svoje kćerke, te da će barem na takav način pokušati naslutiti bol koju mi osjećamo (ako taj krvnik uopće može osjećati) i molimo Boga da ga u svim danima do kraja života proganja činjenica da se njegovo dijete ubilo upravo zbog njegovih zločina i nedjela", navedeno je.

Majke enklave Srebrenica i Žepa još jednom podsjećaju javnost da su posmrtni ostaci, razbacane kosti po bosanskim šumama hiljada nevino nastradalih Bošnjaka, Bosanaca i Hercegovaca iz svih krajeva ove zemlje, naša realnost.

Uz primjedbu da je Srbija još jednom pokazala da je "majstor u izvođenju igara", Majke Srebrenice i Žepe poručuju Mladiću da nijedna ovozemaljska kazna nije dovoljna za njega.