Sarajevo
0

Mladić uhapšen zbog teške krađe

FENA
Službenici III Policijske uprave (III PU) u utorak su oko 01.15 sati lišili slobode T.F., rođen 1982. godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teške krađe.

On je u ulici Prijedorska, općina Novi Grad Sarajevo, zatečen na izvršenju teške krađe u garažu vlasništvo K.A. iz Sarajeva. T.F. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

UHAPŠEN ZBOG VIŠE TEŠKIH KRAĐA Službenici II PU su u utorak u 05.15 sati lišili slobode Č.O., rođen 1989. u Sarajevu gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je u proteklom periodu počinio više krivičnih djela teških krađa u kuće, stanove i poslovne prostore na području općine Novo Sarajevo. Istog dana, uz službeni izvještaj, on je predat na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

UHAPŠENE DVIJE OSOBE ZBOG NELEGALNOG POSJEDOVANJA ORUŽJA Službenici IV PU su u utorak oko 03.20 sati u ulici Rustempašina, općina Ilidža, lišili slobode K.E., rođen 1983. u Sarajevu i B.V., rođen 1982. u Sarajevu, gdje su oba i nastanjena, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštenog posjedovanja oružja. Pregledom je kod K.E. pronađen i oduzet pištolj "M57", cal. 7,62 mm, sa dva okvira u kojima se nalazilo sedam i devet komada metaka istog kalibra za koji ne posjeduje odobrenje nadležnog organa.

Kod B.V. je pronađen i oduzet pištolj marke "CZ", cal. 6,35 mm, sa okvirom i tri komada metaka istog kalibra, za koji ne posjeduje odobrenje nadležnog organa.

K.E. i B.V. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

TUČOM NARUŠILI JAVNI RED I MIR Oko 10.20 sati u utorak obaviještena je I PU da je u ulici Imamovića, općina Centar Sarajevo, došlo do narušavanje javnog reda i mira tučom dvije nepoznate osobe. Izlaskom na mjesto događaja službenici policije su zatekli K.E., rođen 1951. u Sarajevu i K.E., rođen 1957. u Sarajevu, oba nastanjena u Sarajevu.

U tuči je lakše tjelesne povrede zadobio K.E., rođen 1951., a ljekarska pomoć mu je ukazana u KC bolnice Koševo. K.E., rođen 1957.godine, službenicima policije je dobrovoljno predao pištolj marke "CZ", cal. 7,65 mm, sa okvirom i sedam komada metaka istog kalibra, za koji ne posjeduje odobrenje nadležnog organa.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a K.E., je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštenog nošenja oružja, dok je K.E., rođen 1957.godine, lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nanošenja lake tjelesne povrede. Oni su predati u Odsjek za zadržavnaje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

UHAPŠENO VIŠE MALODOBNIH OSOBA ZBOG RAZBOJNIŠTVA Službenici III PU su u utorak lišili slobode K.A., rođen 1989. u Sarajevu, malodobnog A.A., rođen 1991. u Sarajevu, oba nastanjena u Hadžićima, malodobnog J.S., rođen 1991. u Konjicu, gdje je i nastanjen te malodobnog H.A., rođen 1991. u Sarajevu gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da su u proteklom periodu na području općine Novi Grad Sarajevo, počinili više krivičnih djela razbojništva i teških krađa na naročito drzak ili naročito opasan način.

VIŠE NEPOZNATIH OSOBA OD Š.P. OTUĐILE MOBITEL Drugoj PU u utorak je u 20.15 sati Š.P. iz Sarajeva prijavio da je istog dna oko 19.00 sati u ulici Grbavička, općina Novo Sarajevo, više nepoznatih osoba nad njim izvršilo krivično djelo razbojništva. Tom prilikom nepoznate osobe su od njega otuđile mobilni telefon, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a službenici policije nastavljaju rad na dokumentiranju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

FIZIČKI NAPADNUT RADNIK "LIDO OSIGURANJA" Službenici IV PU su u utorak u 15.50 sati lišili slobode A.S., rođen 1973. u Sarajevu, A.K., rođen 1979. u Sarajevu i malodobnog A.S., rođen 1991. u Sarajevu, svi nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo nasilničkog ponašanja. Oni su navedenog dana u firmi "Lido osiguranje", ulica Hivzi Bjelavca, općina Ilidža, fizički napali radnika R.Dž. iz Sarajeva. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a A.S., A.K. i mldb. A.S. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

LAŽNA DOJAVA O BOMBI U RESTORANU "CINDY" Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo obaviješten je u utorak oko 8.20 sati da je u restoran "Cindy", ulica Obala Kulina bana, općina Centar Sarajevo, postavljena eksplozivna naprava. Izlaskom na mjesto događaja i izvršenim KDZ pregledom utvrđeno je da se radi o lažnoj dojavi. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a službenici policije nastavljaju rad na dokumentiranju navedenog krivičnog djela.

"MERCEDES" UDARIO I OBORIO PJEŠAKA S.LJ.

U ulici Bolnička, općina Centar Sarajevo, u utorak se oko 8.05 sati dogodila saobraćajna nesreća. Tom je prilikom putničko vozilo marke "mercedes", reg. oznake 998-T-845, kojim je upravljao vozač H.F., rođen 1972. u Višegradu, nastanjen u Sarajevu, udario i obario na kolovoz pješaka S.Lj., rođena 1933. u Mostaru, nastanjena u Sarajevu.

Teške tjelesne povrede zadobila je pješak S.Lj., a ljekarska pomoć joj je ukazana u KC bolnice Koševo, gdje je na Odjeljenju ortopedije zadržana na daljem liječenju. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili službenici policije MUP-a KS.

PUTNICA ISPALA IZ TRAMVAJA U ulici Džemala Bijedića, općina Ilidža, u utorak oko 12.45 sati na tramvajskoj okretnici u Nedžarićima dogodila se saobraćajna nesreća. Tom prilikom iz tramvaja garažnog broja 303 - JKP "GRAS Sarajevo" kojim je upravljao vozač Lj.M., rođen 1965. nastanjen u Sarajevu, ispala je putnica D.U., rođena 1938. u Odžaku, nastanjena u Sarajevu.

U ovoj saobraćajnoj nesreći teške tjelesne povrede zadobila je putnica D.U., a ljekarska pomoć joj je ukazana u KC bolnice Koševo, gdje je zadržana na daljem liječenju.

26 SAOBRAĆAJNIH NESREĆA U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se 26 saobraćajnih nesreća, od toga 22 sa materijalnom štetom i četiri sa nastradalim osobama, kojom prilikom su dvije osobe teže, a dvije lakše povrijeđene.

Zbog upravljanja vozilom pod djejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 16 vozača, pet osoba zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, jedan vozač zbog upravljanja vozilom u vrijeme izrečene zaštitne mjere i tri vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole, saopćeno je u srijedu iz MUP-a KS-a.