Trebao biti sahranjen u kriptu
0

Mladić se krio u ženskom manastiru u Zrenjaninu

Sarajevo-x.com
Foto: Blic.rs
Foto: Blic.rs
Ratni zločinac Ratko Mladić početkom oktobra 2006. godine boravio je u ženskom manastiru Svete Melanije u Zrenjaninu, gdje je bilo planirano i da ga sahrane. U manastir je doveden nakon što je doživio infarkt.

Mladić je vjerovao da će preminuti ubrzo nakon infarkta 2006. godine te mu je u manastiru bila pripremljena kripta ispred oltara, saznaje Blic.

"Na momente se gubio i jedva je komunicirao. Desna strana tijela mu je jedno vrijeme bila potpuno oduzeta, a usta iskrivljena. Bio je zatvoren u jednu od manastirskih ćelija", kazao je za Blic izvor blizak Eparhiji bačkoj, kojoj pripada manastir.

Mladić je u manastiru imao konstantnu medicinsku njegu. U ćeliji je boravio više od mjesec dana. Bio je jako loše, pa su počeli i da mu sređuju kriptu u koju bi bio sahranjen.

Navodno, planirano je da Mladić bud sahranjen bez ikakvih obilježja i da jako mali broj ljudi zna čije se tijelo nalazi u kripti.

"Nakon nekoliko sedmica stao je na noge. I dalje je teško pričao i kretao se, ali je bilo izvjesno da će preživiti. Izlazio je uveče u manastirsko dvorište", kazao je isti izvor.

Nakon nekoliko mjeseci srebrenički kasapin je napustio manastir Svete Melanije.