BiH
0

Njemačka: Mladić iz BiH nasmrt izbo majku, pa se pokušao ubiti

Klix.ba
Ulaz u stan u kojem se desilo ubistvo
Ulaz u stan u kojem se desilo ubistvo
Mladić porijeklom iz BiH je na svirep način ubio vlastitu majku u njemačkom gradu Ulmu, prenijeli su tamošnji mediji.

Prema pisanju njemačkih medija, ubistvo se dogodilo u noći sa ponedjeljka na utorak. Majka, 46-godišnja žena, je preminula od ubodnih rana, a tužitelj je izdao nalog za zadržavanje u pritvoru 28-godišnjeg sina, koji je jedini osumnjičeni za ubistvo.

Dvadesetosmogodišnjak je nedavno doselio u Ulm i nema stalno prebivalište. Trenutno se nalazi u zatvorskoj bolnici, jer je nakon ubistva majke pokušao i izvršiti samoubistvo te je sebi nanio teške povrede.

Prema pisanju lista Südwest presse, 28-godišnjak je majci zadao teške ubodne rane, a i sam je imao rane u predjelu vrata, prsa i trbuha.

Radi se o osobi koja je došla u Njemačku iz Bosne i Hercegovine, kao i njegova majka. U Njemačku je došao prije nekoliko sedmica, prenosi ovaj list. Šta je bio razlog za ovako svirepo ubistvo još uvijek nije poznato.

Momak je uhapšen nedugo nakon ubistva, a komšije su na stubištu primijetile krv, za koju se kasnije ispostavilo da je njegova, nakon što je sebi nanio povrede i izašao iz stana, a krvi je bilo i posvuda u stanu.

Komšije su kazale, prenose mediji, da su često čuli svađu iz stana u kojem su majka i sin živjeli, ali da se ona činila kao "sasvim normalna osoba".