Plava revolucija
3

Mladi u Živinicama nosioci pozitivnih promjena

Klix.ba
Nakon Tuzle i Lukavca, Plava revolucija pristigla je u još jednu općinu Tuzlanskog kantona, Živinice, poznate po drvnoj industriji, predivnim prirodnim krajolicima planine Konjuh.

"Obilazeći Živinice sa predsjednikom Boljitka, Mladenom Ivankovićem Lijanovićem, Boljitkovi kandidati u autobusu Plave revolucije izazvali su oduševljenje u svim naseljima kroz koje je autobus prošao. I u ovoj općini Boljitkovci izlaze sa punom listom od 33 kandidata na listi. Već participiraju u živiničkom Općinskom vijeću i planiraju da povećaju svoje učešće u narednom mandatnom periodu", saopćeno je iz Narodne stranke Radom za boljitak.

"Jedan od gorućih problema i u Živinicama je velika nezaposlenost među mladima. Stoga su Boljitkovci Živinica motivisani da sprovedu strateška programska načela Plave revolucije, koja je nastala kao revolt zbog dosadašnjih loših politika - spasiti radna mjesta, porodicu, dom i rodnu grudu", dodaje se u saopćenju.

Prvi na Boljitkovoj listi za OV Živinice, Eldis Bajrić, kazao je da je Narodna stranka Radom za boljitak dala priliku mladim kandidatima da rade na rješavanju problema nezaposlenosti i iskažu svoje ideje i kreativnost, da svoju energiju i potencijal usmjere ka poboljšanju životnih uslova na svojoj rodnoj grudi, tamo gdje su svoji na svome i gdje je živjeti najljepše.

"Mi znamo i umijemo da svojim sugrađanima i komšijama donesemo boljitak i ekonomski prosperitet i zato pozivam birače da daju povjerenje Boljitkovim kandidatima za OV Živinice, da obavezno izađu na izbore 7. Oktobra. Slušaj srce spasi Živinice", kazao je Bajrić. Njegov kolega sa Boljitkove liste za Živinice, Fikret Kamenjaković, zaželio je dobrodošlicu Boljitkovom autobusu i nastavku Plave revolucije, te ocijenio da, i pored velike nezaposlenosti među mladima, nekom pukom srećom, mladi Živiničani ne odlaze toliko iz svog grada i općine.

"Međutim, ako ne stvorimo bolji ambijent za nova radna mjesta, i nama prijeti opasnost od odliva mladih i obrazovanih ljudi. Mi, u Boljitku ćemo učiniti sve da opravdamo povjerenje birača i zadržimo mlade u Živinicama", poručio je Kamenjaković. Boljitkov autobus Plave revolucije, deseti dan zvanične predizborne kampanje, nastavlja put u Kalesiju.