HSP
0

Mladi napuštaju Stolac zbog katastrofalne politike HDZ-a

FENA
Pod predsjedanjem predsjednika Stanka Marića, danas je u Stocu održana izvanredna sjednica stolačke podružnice Hrvatske sranke prava, na kojoj su razmatrane socijalne i privredne prilike u toj općini.

Po riječima predsejednika Marića, jedan je od velikih problema stolačke općine iseljavanje mladih Hrvata zbog nemogućnosti zapošljavanja.

"Hrvatska mladež u dramatično velikom broju napušta općinu Stolac i trbuhom za kruhom odlazi u susjednu nam Republiku Hrvatsku. To je posljedica katastrofalne politike HDZ-a BiH, koji vlada Stocem punih 20 godina te njihove kriminalne privatizacije društvenih poduzeća".

"Skandalozna je i njihova opstrukcija početka rada Doma za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje invalidnih i drugih osoba, u kojemu bi se zaposlilo stotinjak Stočana", tvrdi predsjednik stolačkoga HSP-a Stanko Marić.

Ministar branitelja u Vladi Hercegovačko-neretvanskog kantona Albert Šunjić kazao je kako će kantonalna vlada i HSP učiniti sve da Dom za socijalno i zdravstveno zbrinajvanje otvori svoja vrata korisnicima, stoji u HSP-ovu saopćenju za javnost.