Narodna stranka Radom za boljitak
1

Mladi ljudi predvode Plavu revoluciju u Travniku

Klix.ba
Dvadeset i trećeg dana predizborne turneje Boljitkovog autobusa, Plava revolucija stigla je u Travnik, stari grad nekadašnjih vezira, rodno mjesto jedinog bosanskohercegovačkog nobelovca Ive Andrića, a danas administrativni i politički centar Srednjebosanskog kantona.

Dočekavši Plavu revoluciju, na čelu sa predsjednikom Narodne stranke Radom za boljitak i zastupnikom u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mladenom Ivankovićem Lijanovićem, Boljitkovi kandidati za Općinsko vijeće Travnik pozdravili su svoje sugrađane u vožnji plavim autobusom kroz živahnu travničku čaršiju, a potom predstavili svoj program za naredni mandatni period u skladu sa strateškim Boljitkovim programskim načelima – spasiti radna mjesta, porodicu, dom i rodnu grudu.

Nosilac Boljitkove liste za Općinsko vijeće Travnik Muhamed Ćosić, istakao je da je jedan od krucijalnih problema Travnika, a što je slučaj i sa mnogim drugim sredinama širom BiH, upravo nezaposlenost mladih, čime su predvodnici Plave revolucije u Travniku, nastale kao revolt zbog dosadašnjih loših politika, itekako nezadovoljni i protiv čega će se svim silama boriti, saopćeno je iz ove stranke.

"Možemo se pohvaliti da imamo jednu od najmlađih lista, tj. listu sa najmlađim članovima na području općine Travnik. Ovakvom listom, željeli smo pokazati naše opredjeljenje da mladima damo više prostora da oni sami kreiraju svoju budućnost. Mi smo tu i bit ćemo tu da im pomognemo da, odmah nakon završenog školovanja, zasnuju radni odnos i kroz naše programe koje smo osmislili da se provode još za vrijeme njihovog školovanja, te kroz osnivanje nekoliko poljoprivrednih smjerova, što planiramo kao dodatni poticaj kvalitetnijem obrazovanju mladih i pripreme za poslove koje nam u Travniku trebaju. Šansu za mlade vidimo u tome da nakon obrazovanja mogu kvalitetno da vode poslove iz oblasti poljoprivrede, stočarstva, ali i da nađu svoje zaposlenje i u turizmu i drugim granam koji će im pomoći da ostanu na svome i doprinesu boljitku svog Travnika i travničke općine. Stoga pozivam sve građana travničke općine da 7. oktobra izađu na izbore i svoj glas daju kandidatima Narodne stranke Radom za boljitak i podrže naše planove za spas travničke mladosti. Slušaj srce, spasi Travnik“, poručio je nosilac Boljitkove liste za OV Travnik Muhamed Ćosić, stoji u saopćenju Narodne stranke Radom za boljitak.