BiH
761

Mladi koji su pobijedili rak uživali u druženju i gradskoj vožnji na motorima

Piše: E. F.
Pripreme pred polazak na vožnju (Foto: Klix.ba)
(Foto: Klix.ba)
Udruženje "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH" danas je organizovalo organizuje druženje mladih izliječenih od raka – MladiCe i bajkera iz moto kluba "Suburb’s riders". Ovaj moto klub dugogodišnji je prijatelj Udruženja čiji članovi su organizirali akcije i bili jedni od prvih donatora za Roditeljsku kuću.

Desetine bajkera sa djecom na motorima danas su ispred SCC-a krenuli na vožnju preko Skenderije, Vijećnice, pa do Roditeljske kuće, koja se gradi u krugu Pedijatrijske klinike Jezero.

Devetnaestogodišnja Melisa, djevojčica koja je prije deset godina oboljela od raka, danas je ozarenog lica strpljivo čekala da joj jedan od članova Moto kluba "Suburb’s riders" na glavu stavi kacigu prije nego što je poveze na gradsku vožnju motorom.

Kazala je Melisa za Klix.ba da je veoma uzbuđenja zbog vožnje koja je očekuje na moćnom dvotočkašu i to u koloni sa desetinama motorista ovoga kluba.

Senija Šogor, majka oboljele djevojčice, kazala je za Klix.ba kako ovakva podrška oboljeloj djeci mnogo znači. Naime, njena kćerka je od tumora maloga mozga oboljela još prije deset godina i u tom periodu je mnogo prošla. Operacije, hemoterapije i bolni tretmani ostavile su traga. Oporavak nikada nije potpun.

"Ona se sama prijavila na ovu vožnju i jednostavno nije mogla dočekati. Mnogo nam ovo znači ovo druženje i sama činjenica da neko misli na našu djecu. To nam daje snagu", kazala nam je Senija.

Bajkeri pak ističu da će uvijek biti tu za ove mališane.

"Ovo je najmanje što možemo za njih učiniti", kazali su nam motoristi naglasivši da su i ranije učestvovali u akcijama za oboljele mališane i da će to nastaviti raditi i dalje.

Udruženje "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH" i MladiCe danas su željeli pokazati kako rak nije bauk i da zaslužuju veću pomoć i podršku svojih zajednica.