BiH
0

Mladi iz BiH spremni za Svjetski dan mladih u Sydneyu

FENA
U organizaciji Ureda za mlade Biskupske konferencije BiH i u suradnji sa Uredom za mlade Hrvatske biskupske konferencije, mladi iz Bosne i Hercegovine u narednim danima otputovat će u Sydney gdje će sudjelovati na Svjetskom Danu Mladih koji se održava od 15. do 20. jula.

Iz BiH u Sydney će poći 32 hodočasnika, od čega je 19 iz Mostarsko-duvanjske, 2 iz Banjalučke i 11 iz Vrhbosanske Nadbiskupije.

Svi mladi iz BiH će doputovati u Australiju do 10. jula i bit će gosti biskupije Broken Bay zajedno sa 1800 mladih iz raznih zemalja.

Od 15. do 20. jula trajat će tjedan susreta sa papom Benediktom XVI. i u tim danima mladi hodočasnici bit će smješteni u Hrvatskoj katoličkoj misiji Blacktown u Sydneyu.

Ured za mlade BK BiH je zahvalio svim sponzorima koji su pojedinačno i preko Ureda za mlade pomogli da se organizira odlazak na Svjetski dan mladih u Australiju, a posebice: Renovabisu, Kirche in Not, biskupiji Limburg, Papinskom vijeću za laike i svećenicima Vrhbosanske nadbiskupije koji vode Hrvatske katoličke misije u Australiji.