Let's do it Bosnia and Herzegovina
0

VIDEO / Mladi aktivisti pozivaju na čišćenje Bosne i Hercegovine

Sarajevo-x.com
Facebook grupa Let's do it Bosnia and Herzegovina koja poziva na akciju čišćenja Bosne i Hercegovine je za samo nekoliko dana od osnivanja prikupila više od 2.000 članova.

Entuzijaste okupljene oko ove ideje potaknula je uspješno realizirana akcija čišćenja Estonije, gdje je grupa mladih poduzetnih ljudi svojim radom i idejom očistila državu za šest sat.

"Let's do it Bosnia and Herzegovina predstavlja naš mali doprinos velikoj globalnoj akciji čišćenja pod nazivom Let's do it World Cleanup 2012. Mi u Bosni i Hercegovini, neplanirano i neočekivano, nakon odgledanog videa o uspjehu Estonaca i nekoliko sati razgovora imamo želju i cilj učiniti isto u svojoj domovini gdje bi u jednom danu 2012. godine očistili Bosnu i Hercegovinu od smeća koje nije na pravom mjestu", ističu organizatori.

Grupi Let's do it Bosnia and Herzegovina poruke podrške stižu iz cijele Bosne i Hercegovine. Za realizaciju projekta potrebno je minimalno šest mjeseci.

Mladi aktivisti pozivaju sve da se uključe u organizaciji priprema i izvedbi jednog dana u kojem će Bosna i Hercegovina ostati bez nepoželjnog otpada.