BiH
0

Mladenu Ždrali produžen pritvor za još tri mjeseca

SRNA
Sud BiH produžio je pritvor za još tri mjeseca Mladenu Ždrali, osumnjičenom za ubistvo i organizovani kriminal, potvrđeno je Srni u ovom sudu.

Prema rješenju Suda BiH, pritvor osumnjičenom može trajati do 26. jula.

Ždrale je osumnjičen za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima dogovor za učinjenje krivičnih djela, pripremanje krivičnog djela, a u vezi sa krivičnim djelom ubistvo.

Pritvor mu je produžen zbog opasnosti od bjekstva, te zbog bojazni da bi, ako bi se našao na slobodi, mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike.

Sud je odredio pritvor i zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti ili dovršiti krivično djelo, kao i zbog okolnosti koje ukazuju da bi njegovo puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, imajući u vidu da je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći zatvorska kazna od 10 godina ili teža.

Mladen Ždrale (32) uhapšen je 3. februara u okviru aktivnosti na predmetima "Lutka" i "Jahorina", koje Agencija za istrage i zaštitu BiH provodi sa drugim policijskim agencijama u BiH radi rješavanja krivičnih djela počinjenih na području Kantona Sarajevo i Istočnog Sarajeva.

Postoje sumnje da je Ždrale ubio bračni par Mikicu i Željka Todorovića na Palama 2004. godine, kao i da je izvršio trostruko ubistvo u restoranu "Dva bora" na Vracama u Sarajevu 2005. godine.