O koridoru Vc
0

Mladen Lijanović: Izgradnjom autoputa gradimo "žilu kucavicu"

FENA
Mladen Ivanković Lijanović
Mladen Ivanković Lijanović
Glavni krivac oko svih problema, koji su nastali u izgradnji autoputa na koridoru Vc jeste neadekvatno vođena politika prošlog saziva Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i zadovoljavanje osobnih apetita pojedinaca, kazao je predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak Mladen Ivanković Lijanović tokom današnje sjednice Povjerenstva za promet i komunikacije Parlamentarne skupštine BiH.

Kazao je kako je apsurdno da se u realiziranje bilo kakvog projekta ulazi, a da za to nisu pripremljenu svi uvjeti.

U ovom slučaju, ušlo se u izgradnju dionica, iako nije utvrđena trasa, kojom treba ići naš autoput. Sramno je, da nije donesen ni adekvatan prostorni plan i da se bukvalno na silu javnosti željela poslati poruka, da se nešto radi po ovom pitanju, izjavio je Mladen Ivanković Lijanović. Navodi kako je osnovni prioritet završavanje odgovarajućeg prostornog plana, kojim treba ići autoput kroz BiH.

"Izgradnjom dobrog autoputa, mi u Bosni i Hercegovini svim budućim generacijama gradimo 'žilu kucavicu', kojom će svi tokovi roba, komunikacija ljudi i sve drugo biti znatno ubrzani", kazao je Mladen Ivanković Lijanović, navodi se u priopćenju iz Narodne stranke Radom za boljital.