BiH
0

Mladen Ivanković Lijanović: Foteljaštvo je put u propast BiH

FENA
Mladen Ivanković Lijanović
Mladen Ivanković Lijanović
"Medijski istupi pojedinih političkih lidera koji učestvuju na sastanku u Mostaru povodom najava formiranja državne vlasti, u osnovi su još jednom potvrdili osobne apetite tih lidera bez bilo kakvog razmišljanja o načinu rješavanja osnovnih problema građana koji su ih birali", smatra predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak Mladen Ivanković Lijanović.

Narodna stranka Radom za boljitak izričito je protiv takvih principa, navodi se u priopćenju za javnost, te dodaje kako je krajnje vrijeme da BiH krene putem oporavka, putem EU integracija, međuetničke suradnje, vladavine prava, smanjenja nezaposlenosti i ostanka mladih u ovoj zemlji prije svega.

"Neprihvatljivo je da u ovakvom teškom periodu ti lideri, a pogotovo oni iz Republike Srpske, uzimaju sebi za pravo da ultimativno određuju ko može biti predsjedatelj Vijeća ministara BiH i ko je legitimni predstavnik nekog naroda. Ne dopustivo je da se zbog takvog pristupa građanima BiH ponove teške godine beznađa, siromaštva i još veće apatije. Građani Bosne i Hercegovine ne zaslužuju takav tretman svojih političkih predstavnika, nego političko vodstvo koje će na osnovu jasnih ciljeva, hitnih programa i konkretnih mjera na kraju mandata moći pokazati konkretne rezultate i ostvareni boljitak", stoji u saopćenju Mladena Ivankovića Lijanovića.