BiH
0

Mladen Ivanić za očuvanje dvoentitetskog uređenja

SRNA
Mladen Ivanić
Mladen Ivanić
Kandidat Koalicije "Zajedno za Srpsku" Mladen Ivanić izjavio je da će se zalagati za očuvanje dejtonske pozicije Republike Srpske /RS/ i dvoentitetsko uređenje BiH bez, kako je rekao, eksperimentisanja sa četiri i više teritorijalnih jedinica.

On je na predizbornom skupu Partije demokratskog progresa /PDP/ u banjalučkoj mjesnoj zajednici Mišin Han izjavio da svoje argumente za obavljanje funkcije zasniva na sposobnosti, spremnosti i iskustvu u javnim poslovima, te dodao da očekuje da će mu građani pokloniti povjerenje.

"RS trpi političke štetu zbog toga što aktuelni srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i predsjedavajući Savjeta ministara Nikola Špirić nisu išli u inostranstvo", rekao je Ivanić.

Nosilac liste PDP-a za Parlamentarnu skupštinu BiH u Izbornoj jedinici jedan Slobodan Nagradić izjavio je da se RS može braniti očuvanjem njenih institucija i da će se u zajedničkim organima zalagati za njeno jačanje i borbu protiv siromaštva.

"Kandidati koji idu u institucije BiH moraju poznavati političke protivnike, a moje političko iskustvo mi daje za pravo da tu obavezu ispunim", rekao je Nagradić.

Nosilac liste PDP-a za Narodnu skupštinu RS u Izbornoj jedinici dva Branislav Borenović kritikovao je postojeću vlast zbog neizvršenih predizbornih obećanja u oblasti putne infrastrukture i naglasio da PDP ima pet programa za pet konkretnih oblasti - ekonomije, obrazovanja, zdravstva, poljoprivrede i sela i penzionog sistema.

"Ukoliko građani poklone povjerenje PDP-u obećavamo da ćemo raditi isključivo u interesu građana", poručio je Borenović.