Zvanično
0

Mladen Ivanić kandidat za člana Predsjedništva BiH

FENA
Mladen Ivanić (Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
Mladen Ivanić (Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
Mladen Ivanić, lider Partije demokratskog progresa (PDP), od danas je i zvanično kandidat opozicionog bloka koji čine SDS, PDP i SRSRS za člana Predsjedništva BiH iz RS-a na predstojećim općim izborima.

Odluku o tome danas je jednoglasno donio Glavni odbor PDP-a, saopćio je na pres-konferenciji potpredsjednik te stranke Branislav Borenović.

"U narednom periodu radit ćemo na sveopćem jedinstvu i što širem opozicionom bloku svih parlamentarnih i vanparlamentarnih opozicionih stranaka u stvaranju što veće podrške zajedničkim kandidatima koalicije 'Zajedno za Srpsku', Mladenu Ivaniću i Ognjenu Tadiću, kandidatu za predsjednika RS-a", naglasio je Borenović.

To podrazumijeva, kazao je, da će biti razgovarano sa svim strankama, uključujući i Savez za demokratsku Srpsku (SzDS) Dragana Kalinića da bismo dali podršku izboru Ivanića i Tadića.

U naredni period, kazao je, idu s entuzijazmom da donesu promjene u RS-u i da zajednički kandidati ovog opozicionog bloka dobiju podršku građana da vode RS i BiH te da se dobije parlamentarna podrška na izborima.

Izborom svog "najjačeg kandidata" PDP je pokazao, dodao je, koliko su važni predstojeći izbori, a uvjeren je da će dobiti natpolovičnu podršku građana RS-a.