Pripreme za opće izbore
0

Mladen Bosić: SDS će formirati "vladu u sjeni"

FENA
Mladen Bosić
Mladen Bosić
Predsjednik SDS-a Mladen Bosić najavio je danas da će reaktivirati rad resornih stranačkih odbora i da će na taj način stranka imati svojevrsnu "vladu u sjeni", koja treba da odigra značajnu ulogu u pripremama za opće izbore naredne godine.

Bosić je, nakon Skupštine SDS-a u Brčko Distriktu BiH, rekao da će ti resorni odbori biti kadrovski ojačani i imat će obavezu da pripreme "Bijelu knjigu" za narednu godinu, koja će biti pripremnog karaktera za preuzimanje vlasti nakon izbora naredne godine.

Osvrćući se na rad u institucijama BiH, gdje se SDS nalazi u vlasti, rekao je da vladaju neiskreni odnosi unutar “šestorke”, koji se ogledaju i u namjernoj blokadi i odugovlačenju ispunjavanja koalicionog dogovora oko popunjavanja mjesta u institucijama BiH koja su u koalicionom sporazumu pripala SDS-u.

Naveo je da su se odnosi između SDS i SNSD vidno pogoršali poslije lokalnih izbora u oktobru prošle godine, kada iz SNSD-a kreću "isforsirani i neargumentovani napadi na SDS-ove predstavnike".

"To je vjerovatno posljedica izbornih rezultata koji su pokazivali trend rasta SDS-a i pada SNSD-a", kazao je Bosić, dodajući da su nedavnim sastankom stranačkih delegacija riješeni ti nesporazumi na nivou BiH.