BiH
0

Mladen Bosić i dalje predsjednik SDS-a

FENA
Skupština Srpske demokratske stranke (SDS) na današnjoj sjednici u Doboju izglasala je povjerenju predsjedniku stranke Mladenu Bosiću.

Bosić je u izjavi novinarima ocijenio da su na taj način prekinute sve unutarstranačke i druge rasprave, te zahtjevi za njegovom smjenom.

"Pokazalo je da su glasine o krizi u stranci i njenom raskolu netačne. Od sutra se stranka bavi isključivo politikom i kritikom aktuelne vlasti", rekao je Bosić i dodao da je velikom većinom glasa podržan njegov dalji mandat.

Skupština SDS-a usvojila je i Deklaraciju o stanju u stranci, kojom je označeno postojanje jedinstva stranke i data podrška aktuelnom rukovodstvu da i dalje vodi stranku.

Nedavno smijenjeni portparol SDS-a Stanko Pivašević ocijenio je da današnje glasanje ne odražava stvarni rad i vrijednosti Bosića, već je to isključivo, kako je naveo, većinski odraz brige članstva stranke za njenu budućnost.

Pivašević i dalje smatra da je Bosić trebalo da bude smijenjen, uz ocjenu da stranka s njim na čelu i njegovim istomišljenicima "ne može daleko stići".

Izvještajam o radu stranke i rukovodstva bili su nezadovoljni delagati iz Brčkog.

Skupština SDS-a bila je zatvorena za javnost.