BiH
12

Mještani naselja Kosova blokirali zgradu Općine Maglaj

Piše: N. N.
Mještani su u februaru blokirali magistralni put M17 (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mještani su u februaru blokirali magistralni put M17 (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mještani naselja Kosova danas su blokirali zgradu Općine Maglaj nezadovoljni nerješavanjem stambenih pitanja nakon katastrofalnih poplava iz maja 2014. godine.

Mještani Naselja Kosova još u petak su najavili da će blokirati zgradu Općine jer još uvijek nije urađeno ništa na obnovi kuća koje su stradale u poplavama.

"Kao predstavnik Mjesne zajednice Kosova mogu reći da su ljudi izvarani, da više ne vjeruju nikome, nemamo više kome da se obratimo", kaže Enes Sejmenović.

Mehmed Mustabašić, načelnik Maglaja, radnicima zaposlenim u općinskoj administraciji dozvolio je odlazak kućama zbog najavljenih protesta.

Do sada je u obnovu Maglaja uloženo više miliona KM od brojnih institucija i humanitarnih organizacija širom svijeta, a veoma mala sredstva su usmjerena na rješavanje problema mještana Kosove. Zbog čega Kosova nije prioritet kod nadležnih, pitanje je svih mještana.

"Zašto ovo nije prioritet, nikome nije jasno kako može prioritet biti neko s manjom štetom i riješenim problemom nad onima koji su trajno nezbrinuti i imaju ogromnu štetu. Međutim, i u današnjoj reviziji Odluke bojim se da politika neće prepoznati zahtjeve ovih ljudi“, zaključio je Sejmenović.