BiH
1

Mještani naselja Ciglane i dalje idu stepenicama, kosi lift u kvaru dva mjeseca

Piše: E. S. H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ni dva mjeseca nakon što je kosi lift na Ciglanama prestao raditi pokvareni dijelovi nisu zamijenjeni, a mještani ovog sarajevskog naselju i dalje idu stepenicama.

Za kupovinu novih dijelova je potrebno 12.000 KM, a ranije su preduzeću GRAS ta sredstva obećana od Općine Centar i Ministarstva saobraćaja u iznosu od po 6.000 KM.

Direktor preduzeća GRAS Avdo Vatrić nam je rekao da su tenderom izabrali dobavljača dijelova koje je potrebno zamijeniti i da očekuju isporuku.

"U fazi su radovi na popravci, ali sredstva još nismo dobili. Mi ćemo to završiti na svoj način, a vjerovatno ćemo dobiti obećana sredstva", rekao je Vatrić za Klix.ba.

Podsjećamo, još uvijek nije utvrđeno ni ko je vlasnik lifta i ko je nadležan za održavanje. Te obaveze su nakon rata dodijeljene preduzeću GRAS. Odluka o tome ko će biti vlasnik će uslijediti nakon što se vidi ko je pravni nasljednik firme koja je prije rata radila na održavanju i nakon čega je održavanje dodijeljeno preduzeću GRAS.

Osim ove popravke i zamjene dijelova, za nastavak rada potrebno je izvršiti generalni remont, za što je potrebno izdvojiti blizu 100.000 KM.