Zbog navodne provale u stan
0

Misteriozna smrt Bosanca Nikolasa Gere ubijenog na Malti

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Nikolas Gera, 26-godišnji Bosanac, ubijen je tokom navodnog pokušaja provale u stan porodice Zamit u gradu Sliema na Malti, pišu Nezavisne novine.

Tom prilikom smrtno je stradao i 32-godišnji Dankan Zamit, vlasnik stana, koji je baš kao i Gera imao višestruke ubode u predjelu stomaka. Policija na Malti još uvijek ne zna sve okolnosti i detalje u vezi ovog događaja.

Ono što se zna, pišu Nezavisne novine, jeste da je Gera oko sedam sati ujutro provalio u stan, te da je nenadano naišao na Zamita koji je bio vlasnik kompanije "uPhotoMalta", ali i zet jednog od najbogatijih ljudi Malte.

Zamit je sa suprugom i tromjesečnim blizancima živio je u luksuznoj kući. Njegova supruga Kler je kćerka poznatog građevinskog preduzetnika Anglua Čureba, a ujedno je i vlasnica hotela Palace.

Policija je, navodno, kao motiv provale isključila pljačku, što cijeli incident čini još misterioznijim. U saopštenju policije navedeno je i da je Zamit zadobio deset, a Gera pet uboda u stomak te da je, kako bi se razjasnila cijela situacija, naređena autopsija oba tijela.

"To je nevjerovatna tragedija. Zamit je bio divna osoba i očigledno je poginuo pokušavajući da zaštiti svoju porodicu", kazao je ejdan od komšija.

Tanja Gera, majka Nikolasa Gere, u nevjerici je primila vijest o stradanju svog sina.

"Niki je bio moja beba i još ne mogu da prihvatim to što se desilo", rekla je ona, opisujući svog sina kao mirnu i rezervisanu osobu.

Dodala je da ne zna da li su se njen sin i Zamit poznavali.

"Ali, moj sin jednostavno nije bio osoba koja bi na nekoga potegla nož", poručila je ona i dodala da je njen sin tokom dočeka Nove godine radio u restoranu, a da je zatim sa prijateljima otišao na piće u lokalni kafić.