BiH
54

Mišić za Klix.ba: Ako Vlada RS-a ne odgovori na naše zahtjeve ući ćemo u zgradu parlamenta

Piše: Er. M.
Foto: slobodanvaskovic.blogspot.ba
Foto: slobodanvaskovic.blogspot.ba
Predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić kazala je u kratkom razgovoru za Klix.ba da će radnici ući u zgradu Narodne skupštine Republike Srpske ukoliko Vlada Republike Srpske ne odgovori na njihove zahtjeve.

Mišić je rekla kako još uvijek čekaju odgovor Vlade RS-a, te da se radnici neće libiti ući u entitetski parlament ako taj odgovor bude negativan ili eventualno ako Vlada RS odluči da ignoriše zahtjeve Sidnikata.

Oko 17 sati trebala bi početi hitna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će se razmatrati Prijedlog zakona o radu u RS.

Ispred zgrade NSRS gdje se održavaju protesti policija pojačava snage, a kako prenose mediji pravi se dvostruki kordon.

Radnici su se grupisali preko puta ulaza u NSRS i prijete da će, ako zastupnici ne poslušaju predstavnike sindikata, ući u zgradu.

Podsjećamo, U Banjoj Luci se danas održava protestno okupljanje članova Saveza sindikata Republike Srpske povodom novog zakona o radu. Poslanici na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS-a će raspravljati o zakonu o radu koji je u skupštinsku proceduru upućen po hitnom postupku.

Predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić zatražila je od premijerke RS-a Željke Cvijanović da zakaže sjednicu Vlade, na kojoj bi sa predsjednicima granskih sindikata zatražila da Prijedlog zakona o radu bude povučen iz skupštinske procedure.