BiH
0

Mirza Teletović poslao Djeda Mraza koji je paketićima obradovao štićenike Zavoda Mjedenica

Piše: M. N.
(Foto: Anadolija)
Za 220 štićenika Zavoda Mjedenica u Sarajevu danas je bio najradosniji dan u godini. Posjetio ih je Djed Mraz koji im je uručio paketiće. Ovi slatki pokloni donacija su jednog od naših najboljih bh. košarkaša Mirze Teletovića.

Graja, smijeh i pjesma odzvanjali su salom za sport u Zavodu Mjedenica. Djeca su strpljivo čekala da vaspitačica prozove njihov razred kako bi potrčali Djedu Mrazu, porazgovarali s njim i zagrlili ga. Svi su mu rekli da su bili dobri ove godine.

"Veliko hvala našem košarkašu Mirzi Teletoviću, članovima Sportskih igara mladih, Jasminu Ligati i svima koji su na bilo koji način učestvovali u ovoj akciji koja je za nas vrlo bitna. Njom počinjemo obilježavanje kraja polugodišta školske 2015/2016. godine i ovo je prva manfiestacija kojom obilježavamo Novu godinu. Paketiće će dobiti sva djeca iz vrtića, osnovne škole i odrasli iz radionice za radnu okupaciju", rekao je direktor Zavoda Mjedenica Selmir Hadžić.

Istakao je kako je ova ustanova uspješna zahvaljujući upravo dobrim ljudima, javnim ličnostima i građanima koji pomažu rad Zavoda. Ističe da je ipak ovaj dan najradosniji jer se djeca najviše obraduju paketićima i druženju.

Mirza Teletović pozdravio je mališane videoporukom putem koje je svima čestitao Novu godinu i poželio sve najbolje.

"Bitno je da svako u životu ima topli osjećaj ovih novogodišnjih praznika, tako da smo odlučili ovoj našoj lijepoj djeci podijeliti paketiće, da uživaju u njima i raduju se, te da im pokažemo da mislimo na njih. Izvinjavam se što nisam tu da uručim paketiće, ali to će učiniti moj dobar prijatelj Djed Mraz. Obećavam da ću prvom prilikom kada dođem u lijepu našu BiH doći u posjetu", rekao je Teletović, a djeca su srdačno aplaudirala.

Ulogu Djeda Mraza imao je Jasmin Ligata, PR Mirze Teletovića, koji je svako dijete, poput pravog Djeda sa Sjevernog Pola, stavljao u krilo i slušao njihove želje. Manifestacija je završena pjesmom i plesom, nakon čega su se djeca vratila u školu i vrtić.