BiH
18

Mirsad Vilić za Klix.ba: Očekujemo informacije iz Švicarske o hapšenju Orića

Piše: E. F.
Iako je prošlo skoro 20 sati od kada je uhapšen Naser Orić, ratni komandant Srebrenice, zvaničnih informacija o razlozima njegovog privođenja još uvijek nema.

Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH, potvrdio je ovo za Klix.ba istaknuvši da se zvanični dopis Švicarske očekuje do kraja radnoga dana.

"Obećano nam je da ćemo o svemu biti informisani do kraja radnog dana tako da još uvijek čekamo dopis iz Švicarske. Jedino što za sada zasigurno znamo jeste da Nasera Orića nema na potjernicama", kazao je za Klix.ba Vilić.

Podsjećamo, Orić je uhapšen jučer u popodnevnim satima na samom ulasku u Ženevu, a prema dosadašnjim nezvaničnim informacijama to je urađeno po potjernici Okružnog tužilaštva Srbije kojom se Oriću na teret stavlja ratni zločin u Srebrenici. No, ukoliko se radi o ovoj potjernici ona je odavno morala biti povučena jer je na nju BiH uputila protest nakon njene objave u februaru prošle godine.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je danas također da još uvijek nema informacija o hapšenju ratnog komandanta u Srebrenici te da će javnost o svemu biti obaviještena onog momenta kada on dobije zvaničnu informaciju od Interpola Švicarske.