BiH
0

Mirsad Kebo najavljuje smjenu pojedinih ministara

FENA
Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo danas je zvanično obznanio da će pokrenuti inicijativu za rekonstrukciju Vlade Federacije BiH.

Kebo je to najavio na sastanku s predstavnicima Centara civilnih inicijativa u Tuzli.

On je za Agenciju Fena pojasnio da je do takve odluke došao na osnovu više faktora, a prvenstveno što su izvještaji nevladinih organizacija, između ostalog Centara civilnih inicijativa, ali i određenih političkih subjekata, pokazali da aktuelna Vlada FBiH ne radi u korist naroda i građana, što joj je obaveza.

U kontekstu smjene pojedinih ministara Kebo će razgovarati unutar stranaka koje čine većinu u Federaciji BiH, a dogovor mora biti postignut konsenzusom.

"Prošle su tri godine, a politička i ekonomska situacija je katastrofalna, vlada jedna shizofrena situacija. Ne mogu dozvoliti da se takvo stanje nastavi, jer je period do izbora sasvim dovoljan da se naprave efikasne promjene i krene ka boljitku", naglasio je.

Ukoliko ova inicijativa ne bude prihvaćena, Kebo je spreman ponuditi neopozivu ostavku te se zajedno s civilnim društvom demokratskim metodama boriti za promjene.