Izet Ganić
0

"Mirsad Kebo je najodgovorniji"

SRNA
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
Boračke organizacije u Federaciji BiH tražit će odgovornost federalne Vlade ako na dnevni red današnje sjednice ne bude uvršteno razmatranje zahtjeva ove kategorije stanovištva sa nedavnog protesta u Sarajevu, izjavio je Srni predsjednik Organizacije porodice šehida i poginulih boraca Izet Ganić.

"Ukoliko Vlada FBiH ne ispoštuje akt koji je potpisao premijer Mustafa Mujezinović i ne uvrsti na dnevni red današnje sjednice razmatranje zahtjeva boračkih organizacija sa protestnog skupa 21. aprila, to nas neće pokolebati da tražimo njenu odgovornost", kaže Ganić i ističe da će Vlada FBiH ovakvim ponašanjem samo postići kontraefekat.

   On kaže da   Mujezinović nije ispoštovao  ranije obećanje  da će danas  biti održan  sastanak  sa predsjednicima boračkih organizacija  nekadašnje  Armije BiH, nakon čega bi Vlada  razmotrila   dogovorene  stavove.

   Ganić smatra da odgovornost za sve ovo  najviše snosi  potpredsjednik  FBiH Mirsad  Kebo  koji je, kako je objasnio, donio potpisani akt kojim se Vlada obavezala da će sazvati posebnu sjednicu na kojoj će razmotriti sve zahtjeve protestnog skupa.

   "Kebo je morao natjerati Mujezinovića da to ispoštuje, pa makar ništa ne dogovorili. Ja upravo sada idem u Mostar i ne znam da li će se naše pitanje naći na dnevnom redu sjednice Vlade, ali način na koji se sve ovo radi nije nimalo fer i korektan", rekao je Ganić.

   Ganić je najavio da će njegova organizacija i Savez ratnih vojnih invalida održati zajedničku sjednicu na kojoj će odlučiti o narednim koracima.

   Predsjednik Saveza udruženja dobitnika najviših ratnih priznanja Dževad Radžo potvrdio je da će u srijedu, 28. aprila,  održati Skupštinu ove organizacije na kojoj će se opredijeliti na način daljeg djelovanja.
   "Vladi više ne vjerujem, niti želim da im vjerujem. Neka radi ono što misli da treba raditi,  a mi ćemo raditi ono što budemo morali. U Mostar nisam otišao jer me niko nije pozvao", rekao je Radžo.