BiH
0

Mirni protesti u Goraždu

FENA
U organizaciji Mreže mladih Civitasa danas su na Trgu branilaca grada u Goraždu održani mirni protesti građana, koji su željeli iskazati svoje nezadovoljstvo stanjem u državi.

Uprkos brojnim pozivima današnjem skupu u Goraždu odazvao se prilično mali broj građana.

“Djelimično možemo biti zadovoljni odzivom na protestima koje smo organizirali s ciljem da građani dignu svoj glas protiv teške situacije u BiH i problema koje godinama osjećaju na vlastitoj koži. Želimo vlastima reći da smo tu i da su građani svjesni situacije u BiH”, kazao je Feni koordinator MMC-a Goražde Jasmin Hasanović.

“Ukoliko se stanje u BiH ne promijeni, ovakve slike postat će svakodnevnica u ovoj zemlji. Mirni protesti samo su jedan od načina da se vlasti natjeraju da rade za dobrobit građana. Evropska BiH uputila je paralmentu BiH 11 zahtjeva i mi nećemo odustati dok se oni ne ispune i dok građani ne budu imali prava koja ih sleduju”, kazao je Hasanović.

Oni malobrojni koji su željeli iskazati svoje nezadovoljstvo trenutnom situacijom u državi, skup u Goraždu okončali su protestnom šetnjom ulicama grada.