Sam protiv svih
0

Mirnes Ajanović podnio dvije krivične prijave protiv CIK-a

Sarajevo-x.com
Mirnes Ajanović (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Mirnes Ajanović (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Bosanska stranka (BOSS) održala je press konferenciju povodom prikupljanja potpisa građana za sprječavanje zabrane prozivanja ratnih zločinaca, političke i medijske mafije, kao i potpisa za krivično procesuiranje članova Centralne izborne komisije (CIK).

Na zahtjev velikog broja građana Bosanska stranka Mirnes Ajanović pokreće prikupljanje potpisa za krivično procesuiranje članova Centralne izborne komisije, zbog počinjenog krivičnog djela iz člana 383. KZ FBiH, Zloupotreba službenog položaja, a u vezi sa krivičnim djelom iz člana 250 KZ BiH, Organizovana kriminalna grupa, saopćeno je iz BOSS-a.

Tužilaštvu BiH su podnesene dvije krivične prijave protiv članova CIK-a zbog krivičnih djela pokušaja zabrane slobode izražavanja i zabrane prozivanja ratnih zločinaca i političkih stranaka koje pod maskom multikulture i odlikovanjem ratnih zločinaca nastavljaju zločinačku politiku Miloševića i Karadžića.

"Peticijom će se suprotstaviti i pokušaju CIK-a da zabrani ukazivanje na političku i medijsku mafiju odgovornu za izrazito teško stanje u kojem se nalaze penzioneri, nezaposleni, radnici sa malim platama, demobilisani borci, učenici, studenti, odnosno svi obespravljeni i opljačkani građani BiH, koje vladajuće stranke namjeravaju pljačkati i u narednom periodu", navodi se se iz BOSS-a.