BiH
338

Mirnes Ajanović najavio kandidaturu za člana Predsjedništva BiH

Klix.ba
Mirnes Ajanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mirnes Ajanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik stranke BOSS Mirnes Ajanović najavio je kandidaturu za člana Predsjedništva BiH na narednim izborima 2018. godine, saopćeno je iz ove stranke.

Kako navode u saopćenju, Mirnes Ajanović je politički konstantno aktivan 25 godina i ubjedljivo je najaktivniji izabrani zvaničnik u BiH, a u zakonodavnim institucijama učestvovao je u raspravama po svim tačkama dnevnog reda. Njegove aktivnosti u formi predlagača i učesnika u raspravama rezultirale su usvajanjem i popravljanjem više hiljada zakona i odluka, deklaracija, rezolucija, zaključaka i ostalih akata.

"Predvodio je više antikorupcijskih kampanja, otvoreno i beskompromisno prozivajući kriminalizirane političare i druge nosioce državnih funkcija, uz obaveznu argumentaciju putem materijalnih dokaza, čime je raskrinkao brojne nemoralne političare. Mirnes Ajanović je političar koji nikada nije slagao i jedini je bio zajedno sa građanima i na februarskim protestima, što, između ostalog, daje dovoljan osnov za kandidaturu za člana Predsjedništva BiH", navode u saopćenju iz stranke BOSS.