BiH
0

Mirjana Marković neće prisustvovati sahrani u Beogradu

FENA
Mirjana Marković, udovica bivšeg jugoslavenskog predsjednika Slobodana Miloševića, dala je saglasnost da on bude pokopan u Srbiji, ali je rekla da ona neće doći na sprovod, izjavio je u srijedu potpredsjednik ruske Dume Sergej Baburin.

Kako prenose ruske agencije, Baburin je u stalnom kontaktu s Miloševićevom porodicom.

"Mirjana Marković dala je saglasnost da Milošević bude pokopan u Beogradu, iako ona neće ići na sprovod", rekao je on, dodavši da ona smatra da sigurnosna jamstva koje je dobila od srbijanskih vlasti nisu dovoljna, prenijela je Hina.

Potpredsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Milorad Vučelić izjavio je u utorak navečer gostujući na RTS-u da će Milošević biti pokopan u Srbiji.

"Slobodan Milošević definitivno će biti pokopan u Srbiji, kako i dolikuje predsjedniku Srbije i Jugoslavije i Socijalističke partije Srbije. Odbor za doček će dočekati tijelo Slobodna Miloševića na aerodromu, a građane ćemo naknadno obavijestiti o komemoraciji, mjestu gdje će tijelo biti izloženo i o pogrebu", rekao je Vučelić.

On je također kazao kako očekuje da će se porodica Milošević idućih dana okupiti u Beogradu jer su postignuti uvjeti za to.

Srbijanski mediji u srijedu javljaju da će Milošević biti pokopan u Beogradu.