Prosvjetari općine Cazin
0

"Ministrima je bitnija utakmica od njihovog posla"

Sarajevo-x.com
Foto: Cazin.net
Foto: Cazin.net
"S obzirom na nezavidnu situaciju u kojoj se trenutno nalazi 45.000 učenika i 5.000 radnika Unsko-sanskog kantona, povodom štrajka koji traje već treću sedmicu, odlučili smo da i mi iskoristimo pravo na medijski prostor i da iznesemo istinu", stoji u saopćenju Sindikata srednjih škola općine Cazin.

Kako navode iz Sindikata, štrajk je potpuno depolitiziran, te pozivaju sve odgovorne da na njima prestanu skupljati političke poene. Oni podsjećaju da ne žele povećanje svojih plata, nego vraćanje, kako tvrde, nezakonito oduzetih primanja od maja mjeseca do sada i nagalašavaju da je USK jedini kanton u kojem je to učinjeno

"Molimo vlasti da prestanu sa manipulacijom djece i njihovih roditelja, jer je vlastima stalo do prava učenika i roditelja onoliko vremena koliko traje štrajk, a dokaz tome je njihov neozbiljan, bezobrazan odnos prema nama, ministrima je bitnija fudbalska utakmica nego da rade svoj posao za koji ih svi mi plaćamo, itekako dobro", navodi se u saoćenju koje je poslao Sindikat srednjih škola općine Cazin.

Sindikat apeluje roditeljima da ne prihvataju negativnu sliku koju mediji navodno plasiraju o prosvjetnim radnicima i za kraj pitaju ko može više voljeti djecu od njih.

Ovim saopćenjem Sindikat ujedno apeluje i na vlast da ozbiljno pristupi problemu štrajka prosvjetnih radnika.

Sindikat je pozvao sve radnike osnovnog i srednjeg obrazovanja općine Cazin, ali i građane da se pridruže protestnom skupu koji će se održati 16.10. u 11 sati ispred sportske dvorane Cazin.