BiH
77

Ministrica Borovac najoštrije osudila incident u Višegradu

Anadolija
Semiha Borovac (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Semiha Borovac (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac najoštrije je osudila današnji incident u Višegradu, kad je iz kolone u pokretu ispaljeno više metaka u pravcu Bakire Hasečić, predsjednice Udruženja "Žena žrtva rata“ te njenih kćerke, zeta i unučadi.

"Ministrica Borovac od policijskih i pravosudnih organa očekuje da hitno rasvijetle ovaj nemili događaj kao i njegove motive s obzirom na to da se radi o žrtvi i svjedoku ratnih zločina počinjenih na području Višegrada", navodi se u saopćenju iz kabineta ministrice Borovac.

Osjećaj lične i sigurnosti za svoju porodicu jedan je od osnovnih uslova za normalan život, ali to je i ključni faktor ostanka za povratničku populaciju, kao najugroženiju kategoriju stanovnika u BiH koja zaslužuje posebnu pažnju i brigu vlasti na svim nivoima, navodi se u saopćenju.

Nepoznati muškarac iz Foče danas je pucao u pravcu Bakire Hasečić, predsjednice Udruženja "Žena - žrtva rata" i njene porodice u blizini njihovog imanja u Višegradu.

Hasečić je kazala kako je na njih pucano iz kolone automobila koja je prolazila pored njenog imanja, te da se vjerovatno radilo o svatovima koji su nosili zastave sa obilježjima Republike Srpske.

Policija je saopštila kako radi na rasvjetljavanju ovog događaja.